Γιώργος Μ. Μαρίνος Ποιήματα και όχι μόνο!

Ο Γιώργος Μ. Μαρίνος, ποιητής τραγουδοποιός και παραμυθάς, έζησε και εργάστηκε για 38 χρόνια στη Δανία, όπου και δημιούργησε το Θεατρο Βαλίτσα. Τελευταία ζεί στην Αίγινα. Έργα του έχουν κυκλοφορήσει στην Δανία και στην Ελλάδα. Πολλά από αυτά μεταφράστηκαν και εκδόθηκαν σε όλη την Ευρώπη.
Γεννήθηκε το 1936 . Μεγάλωσε στην Αθήνα .
        Γύρω στα 1960 ξενητεύτηκε και γύρισε όλη την Ευρώπη. Για μεγάλο διάστημα έμεινε στην Γαλλία και στην Ελβετία. Στη Δανία έφθασε το 1965 και εργάστηκε εκεί. Ασχολήθηκε κυρίως μέσα από την τέχνη του μέ το παιδί. Εχει γράψει έως σήμερα 57 πεζά και ποιητικά βιβλία καθώς και θέατρο για παιδιά. Ποιήματά του περιέχονται στα αναγνωστικά της Α και Β τάξης των Δημοτικών Σχολείων. 
      Τα βιβλία του έχουν κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ και ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ και πολλά από αυτά έχουν μεταφραστεί στα Δανέζικα και Σουηδικά και έχουν κυκλοφορήσει στις χώρες αυτές με επιτυχία. Ο ιδιος έχει μελοποιήσει πολλά από τα τραγούδια του που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά σε CD και κασέτες.
          Γιώργος Μαρίνος ο κλόουνΟ Γιώργος Μ. Μαρίνος έχει γίνει γνωστός για το έργο του ώς παιδαγωγός , πεζογράφος , ποιητής , συνθέτης , ενώ ταυτόχρονο εργάζεται σαν σύγχρονος κλόουν γνωστός γιά την δραστηριότητά του αυτή σε πολλές χώρες του Εξωτερικού κυρίως   (Δανία , Σουηδία , Ρωσία κ.α). Με την τελευταία αυτή ιδιότητά του έχει παρουσιασθεί και σε εκπομπές για παιδιά της Ελληνικής τηλεόρασης
         Η τελευταία του δουλειά είναι η μελοποίηση των τραγουδιών της Ποιητικής συλλογής του ” Τα Αιγινήτικα” που αντλούν το θέμα τους από την καθημερινή ζωή των ανθρώπων της Αίγινας.
Τα τελευταία χρόνια ζεί και εργάζεται μονίμως στην Αίγινα .

ποιήματα
Συνήθως οι ιστορίες που λέμε στα παιδία, είναι για να κοιμούνται και μ’ αυτά του τα βιβλία, διαπιστώνουμε ότι ο Γιώργος Μ. Μαρίνος, γράφει βιβλία για να ξυπνάνε τα παιδιά. Τα βιβλία του όλα έχουν για θέμα τους την καθημερινή ζωή, ντυμένα με απλές αλήθειες που η συντηρητική παιδαγωγική, φοβάται να τα αγγίξει, καταφεύγοντας σε εύκολες παλιές συνταγές, που χρόνια τώρα τυραννάνε την παιδία μας. Το έργο του Γιώργου Μ. Μαρίνου δε μιλάει στα παιδιά, αλλά μιλάει με τα παιδιά προσπαθώντας έτσι να αναπτύξει το κριτικό τους πνεύμα.
ποιήματα
Ένας έφηβος του περασμένου αιώνα.
 Ο πολυβραβευμένος ποιητής Γιώργος Μ. Μαρίνος, γεννήθηκε το 1936 και γράφει ερωτικά τραγούδια με την ορμή νέου ανθρώπου, αδιαφορώντας για την ηλικία του κορμιού. Καταγράφει τον έρωτα με την καρδιά που δεν έχει ηλικία, τον έρωτα που όλοι τον προσπερνάμε αδιάφοροι. Οι ερωτευμένοι παντρεύονται και γερνάνε πλάι σε ξένους ανθρώπους κι ύστερα; η μοναξιά.Γιώργος Μαρίνος
Τα τραγούδια του Γιώργου Μαρίνου θέλουν να υπογραμμίσουν αυτήν την αδιαφορία, γι’  αυτό μας φωνάζει ότι ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι υπάρχει και τον κόσμο τον μοιράζεσαι όταν αγαπάς.
Ο Γιώργος Μ. Μαρίνος είναι  ένας ποιητής που κάνει τον αναριθμητισμό στην ηλικία και ερωτεύεται τη ζωή και τη γυναίκα με την ορμή ενός νέου.
Ένας τραγουδοποιός με την εμπειρία και με τη λαχτάρα, που κατοικούν στο ίδιο σώμα του χτες που αγαπάει με πάθος το αύριο. Ένας παρατηρητής που καταγράφει με ρήμα την αγάπη  και παρατηρεί τον εαυτό του να παίζει με το όνειρο.  Σ΄ αυτό το όνειρο όπου, όπως λέει ένα τραγούδι του, σ’ αυτό το όνειρο μόνο εκεί κανείς δεν πεθαίνει.            Ο εκδότης
 http://www.web-hellas.com/g-marinos/aboutus.html